Kodin turvakamera hakkeroitiin – tuntematon puhui pikkutytölle kameran kautta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kodin turvakameroissa voi piillä yllättävä turvallisuusriski. Ne ovat monien muiden Wi-Fi -verkkoon liitettävien laitteiden tavoin riskialttiita hakkerihyökkäyksille.

Yhdysvaltojen Tennesseessä asuva perhe kertoo heidän kahdeksanvuotiaan tyttärensä huoneeseen asennetun Ring-kameran joutuneen hakkeroiduksi. Tuntematon mies alkoi soittaa kameran kautta musiikkia ja puhua tytölle.

– Olen paras ystäväsi. Olen Joulupukki, ääni sanoi lapselle.

Vanhempien mukaan kamera oli ehtinyt olla huoneessa neljän vuorokauden ajan. He kertovatkin WMC5-uutissivustolle järkyttyneensä ajatuksesta, kuinka pitkään hakkeri oli saattanut tarkkailla lapsia perheen tietämättä. Vanhemmat ovat sittemmin suojanneet kameran kaksivaiheisella tunnistautumisella Ring-yhtiön kehoituksen mukaisesti.