Miehen pieru tappaa hyttyset metrien päästä – palkattiin kehittämään hyttysmyrkkyä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen kesässä hyttyset ovat monien mielestä eräs ikävimmistä lieveilmiöistä, joita vastaan onnistutaan kuitenkin taistelemaan hyttysmyrkyillä ja kaasupanoksilla. Monissa maissa hyttyset levittävät myös tappavia tauteja. Nyt brittilehti The Sun uutisoi Indonesiassa asuvasta miehestä, jonka pierun kerrotaan tappavan hyttysiä metrien päästä.

48-vuotias Ugandan Kampalassa asuva Joe Rwamirama on nyt palkattu mukaan suunnittelemaan uudenlaista hyttysmyrkkyä. Tutkijat selvittävät nimittäin parhaillaan mikä hänen suolikaasujensa ainesosa tai niiden yhdistelmä on tappavan tehokas hyttysmyrkky. Vielä ei ole saatu tietoa miksi Rwamiraman pieru on niin tehokasta hyttysiä vastaan.

Rwamiraman itsensä mukaan hän piereskelee kuten muutkin. Hänen kerrotaan syövän aivan tavallisia ruokia, mutta pierunsa tappavan tehokkaasti hyttysiä. Mies kertoi, että häneen pistävät hyttyset eivät ehdi edes takaisin ilmaan, vaan kuolevan niille sijoilleen. Rwamirama paljasti samalla, että hänen pierunsa ovat vaarallisia myös muille hyönteisille.

Päivitys: The Sun -lehden artikkelin todenperäisyys on sittemmin kyseenalaistettu. Brittilehden artikkelissa käyttämä valokuva on jäljitetty arkistokuvaksi avustustyöntekijästä.