Rannalta löytynyt valaan oksennus osoittautui aarteeksi – arvo 600 000 euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harva olettaisi oksennuksen voivan olla rahallisesti hyvinkin arvokasta. Eräs romunkerääjä tuli kuitenkin löytäneeksi todellisen aarteen törmättyään valaan oksennukseen Thaimaassa. Surachet Canchu etsi kierrätettäviä roskia Songkhlassa, kun hän huomasi rannalle huuhtoutuneen harmaan kimpaleen.

Canchu arveli sen olevan ambraa, valaiden suolistossa syntyvää arvokasta eritettä jota käytetään hajuvesien valmistuksessa. Canchu suoritti kotonaan yksinkertaisen kokeen, jossa hän poltti ainetta hieman tupakansytyttimellä.

Möhkäleen erittämä myskimäinen tuoksu vahvisti sen olevan ambraa. Mikäli Canchun löytämä aine todetaan hyvälaatuiseksi, voi kimpaleen arvo kohota Daily Mailin mukaan jopa 600 000 euroon.