Näyttelijälegenda Anna Karina kuoli 79-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuosikymmeniä kestäneen uran tehnyt ranskalaistähti Anna Karina on kuollut. Näyttelijä oli menehtyessään 79-vuotias. Karinan kuoleman paljasti Ranskan kulttuuriministeri Franck Riester Twitterissä sunnuntaina.

Syöpää sairastanut näyttelijä kuoli lauantaina pariisilaisessa sairaalassa. Alun perin mallina työskennellyt Karina nousi tähteyteen ohjaaja Jean-Luc Godardin elokuvien kautta. Hänestä tuli yksi ranskalaisen uuden aallon elokuvan kirkkaimmista tähdistä ja 1960-luvun muoti-ikoni.

2000-luvulle saakka näytellyt Anna Karina muistetaan muun muassa elokuvista kuten Nainen on aina nainen, Alphaville ja Lattomat. Näyttelemisen lisäksi hän toimi muun muassa laulajana ja kirjailijana. Karina ehti olla elämänsä aikana naimisissa neljästi muun muassa Godardin ja amerikkalaisohjaaja Dennis Berryn kanssa.