Kuorma-auto töytäisi valotonta polkupyöräilijää Ivalossa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Polkupyörällä liikkunut 13-vuotias poika jäi umpikorisen kuorma-auton töytäisemäksi Ivalossa tiistaiaamuna. Hän oli ollut ylittämässä Ivalon kylän eteläpäässä Ivalontietä ylittävää suojatietä. Onnettomuus tapahtui kello 08:30.

Poika oli tullut pyörällä Leiritieltä Ivalontien kevyen liikenteen väylää pitkin pohjoisen suuntaan. Hän oli yllättäen kääntynyt polkupyörällään risteyksen ylittävälle suojatielle. Etelän suunnasta tullut noin 50-vuotias autoilija huomasi yhtäkkiä suojatietä ylittäneen pojan ja väisti ajosuunnassaan vasemmalle liikenteenjakajan päälle välttääkseen törmäyksen.

Kuljettaja ei kuitenkaan onnistunut väistämään kokonaan poikaa. Pyöräilijä jäi auton töytäisemäksi. Paikalla annetun ensiavun jälkeen hänet kuljetettiin Lapin keskussairaalaan hoidettavaksi. Paikka on valaistu katuvaloin ja tiellä on 50 km/h nopeusrajoitus. Olosuhteet olivat talviset ja paikka oli tapahtuma-aikaan hämärä. Pyöräilijällä ei ollut heijastimia eikä valaisinta pyörässään.