Kaikkien aikojen kitupiikki – myisi jopa kiveksensä rahasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Las Vegasissa asuva Mark Parisi tähdittää TLC-televisiokanavalla esitettävää Extreme Cheapskates -ohjelmaa. Sarjassa esitellään ihmisiä, joiden säästäväisyys tai rahan pihtaaminen menee äärimmäisyyksiin. Parisi on malliesimerkki.

Syntien kaupungissa asuva mies pyrkii elämään siten, että ei käyttäisi penniäkään palkastaan. Sanotaan, että maallisesta mammonasta ei saa mitään mukaansa kuoleman jälkeen, mutta Parisin elämäntehtävänä tuntuu olevan rahan mahdollisimman vähäinen käyttäminen ja suuri säästäminen. Jopa lähipiiri kummastelee miehen tapoja.

Hän on niin pihi, että ei suostu maksamaan vaatteidensa pesemisestä itse, vaan ujuttaa pyykkinsä muiden koneisiin pesulassa. Hän rakastaa uhkapelaamista, mutta käyttää harrastukseensa ainoastaan löytämiään kolikoita. Hän etsii rahaa jopa saniteettitiloista.

Mark Parisi on osallistunut yli sataan lääketieteelliseen tutkimukseen, koska niistä maksetaan suhteellisen hyvin. Nyt hän on innostunut kahdesta uudesta tutkimuksesta, joista maksetaan 25.000-35.000 dollaria. Toisessa pysäytettäisiin hänen sydämensä minuutiksi ja toisessa hän luovuttaisi kiveksensä tieteelle. Hänen ainoa motiivinsa toimenpiteisiin on raha. Parisia ei hyväksytty kivespoistotestiin, mutta hän pääsi toiseen lääketieteelliseen tutkimukseen.