Nyt se on varmaa – Donald Trump sai virkarikossyytteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on saanut virkarikossyytteen vallan väärinkäytöstä ja kongressin tutkinnan vaikeuttamisesta. Hän on kolmas Yhdysvaltain presidentti, joka joutuu oikeuteen virkarikosepäilyistä. Trump on haukkunut syytettä puoltaneet hulluiksi.

Yhdysvaltojen kongressin alahuone on hyväksynyt Donald Trumpin virkarikossyytteen molemmat syytekohdat. Hänen katsotaan painostaneen Ukrainaa tutkimaan ensi vuoden presidentinvaaleihin pyrkivän demokraattiehdokas Joe Bidenin toimia. Tämä osoittaa, että Trump on sortunut vallan väärinkäyttöön saadakseen itselleen hyötyä tulevissa vaaleissa, Politico uutisoi.

Donald Trump ei myöskään ole suostunut yhteistyöhön virkarikosepäilyjen tutkintavaiheessa, ja Valkoinen talo on kieltänyt lukuisia todistajia osallistumasta kuulemiseen. Syytteet menevät senaatin käsiteltäväksi tammikuussa. Senaatti on republikaanivoittoinen, joten Trump joutuu tuskin luopumaan virastaan, koska puolueuskollisuus menee usein lain ja terveen järjen yläpuolelle myös Yhdysvalloissa. Virkarikossyyte on kuitenkin häpeällinen tahra Donald Trumpin uralla.