Presidentin uudenvuoden puheesta lyödään vetoa – mainitaanko Big Brother tai jalkapallo?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioittaa vuodenvaihteen perinteitä puhumalla kansalaisille television ja radion välityksellä keskiviikkona 1. tammikuuta kello 12.00 alkaen. Niinistön puheesta on jo vuosien ajan kiertänyt sosiaalisessa mediassa esimerkiksi hauskoja bingolappuja, joista on voinut ruksata puheessa mainittuja termejä.

Tänä vuonna puheen sisällöstä voi lyödä jopa vetoa, sillä ainakin Mr Green on käynnistänyt aiheesta vetokohteen. Presidentin uudenvuoden puhe toimitetaan lehdistölle perinteisesti puheen alkaessa, jolloin selviää nopeasti mitä on tulossa. Suurimmat tienestit voi tehdä, jos puheessa mainitaan tänä vuonna banaanin. Silloin voitto on peräti satakertainen.

Kärkipäässä ovat myös Jari-Matti Latvala, jonka maininta tuo potin 75-kertaisesti takaisin. Big Brother ja Maisa Torppa tuovat 50-kertaisen potin. Sen sijaan jopa 20-kertaisen tuoton saa, jos urheilumiehenä tunnettu presidentti mainitsee maamme urheilumenestyksen saralta esimerkiksi Huuhkajat, Leijonat, maailmanmestaruuden, Euroopan mestaruuden, jääkiekon tai jalkapallon. Jääkiekon maailmanmestaruus kosketti suomalaisia koko maassa ikään ja sukupuoleen katsomatta, eikä sovi unohtaa myöskään jalkapallon EM-kilpailuihin pääsyä.

Parhaillaan monet odottavat, että presidentti kommentoisi puheessaan viime viikkojen kiivasta poliittista kiistaa, jossa hallitus on mahdollisesti lennättämässä terroristinaisia Suomeen veronmaksajien kustannuksella. Presidentti linjasi äskettäin, että Suomen tulisi noudattaa asiassa muiden Pohjoismaiden mallia. Ne eivät ole tuoneet aikuisia takaisin. Vuosi sitten presidentin uudenvuoden puhe käsitteli muun muassa vaarallisia ääriliikkeitä ja anarkisteja ja totesi, ettei niillä ole sijaa demokratiassa. Lisäksi Niinistö lausui sittemmin useasti lainatut sanat ”Halu väärinymmärtää usein ohittaa yrityksen ymmärtää”. Voit katsoa vuoden takaisen puheen tästä.