Tuleeko joulupukki veneellä? Tulvavaroitus Etelä- ja Lounais-Suomeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on satanut tällä viikolla runsaasti. Sateet ovat nostaneet virtaamia ja vedenkorkeuksia Lounais-Suomessa tämän vuoden ennätyslukemiin. Esimerkiksi Kokemäenjoella virtaama on nousemassa suuremmaksi kuin kertaakaan 11 vuoteen.

– Monin paikoin noustaan keskiviikon-torstain aikana tämän loppuvuoden korkeimpiin lukemiin ja alavia peltoalueita jää laajasti veden alle koko Lounais-Suomessa. Merkittäviä kiinteistövahinkoja asuinrakennuksille ei kuitenkaan aiheutune, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksesta kerrotaan.

– Poikkeuksellista on loppuvuoden vetisen jakson pitkäkestoisuus, sillä monissa Varsinais-Suomen ja Satakunnan jokivesistöissä tämä on marras-joulukuun aikana jo neljäs suunnilleen vuoden keskimääräisen tulvahuipun mukainen virtaamatilanne.

Vesi.fi-sivuston mukaan useissa järvissä vedenkorkeus on tilanteen pitkittyessä noussut jo selvästi keskimääräisen vuotuisen tulvahuipun yläpuolelle ja vedenkorkeuksien ennustetaan edelleen nousevan lähipäivinä.