Mies tekee muotokuvia hammastahnalla – alustana toimii tavallinen peili

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinalainen Xiong Qingzhen maalaa muotokuvia hammastahnalla hyödyntäen vastavärejä. Teokset tehdään peilille tavallisessa valaistuksessa, mutta vasta pimeällä ne heräävät henkiin. Hän harjoitteli tekniikkaa muutaman kuukauden ajan.

Hammastahna on erikoista tekniikkaa käyttävän miehen suosikkimateriaali. Hän ottaa teoksista valokuvan filmikameralla ja muuttaa sen pimiössä käänteisiin väreihin. Jokaisen teoksen valmistaminen kestää noin pari-kolme tuntia.

Hammastahna on vaativa materiaali, koska se kiinnittyy peiliin nopeasti. Mies kuitenkin tietää, että sen avulla voi tehdä lukuisia kerroksia tummempia sävyjä saavuttaakseen. Qingzhen luo taidetta kaikkialla, jopa likaisen auton ikkunoista. Hammastahna on vain väline muiden joukossa.