Mikkelissä rahanvaihtohuijauksia – ulkomaalaiset maksavat käteisellä ja peruvat kaupat

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Mikkelissä on tehty tällä viikolla rahanvaihtohuijauksia. Huijauksia on raportoitu ainakin kolmesta eri liikkeestä. Huijaukset tehtiin tiistaina 17. joulukuuta Porrassalmenkadulla, Graanilla ja Setrikadulla.

Itä-Suomen poliisi kertoo, että englantia puhuneet miehet maksoivat pieniä ostoksiaan suurilla seteleillä. He pyysivät vaihtorahoja takaisin tietyn kokoisina seteleinä. Myyjän laskiessa rahoja, oli ostosta tehnyt halunnut vielä jollain perusteella purkaa tekemänsä kaupan.

Tässä kohtaa huijarit olivat onnistuneet hämäämään myyjää ja saamaan haltuunsa enemmän vaihtorahaa kuin olisi pitänyt. Yhteensä miehet saivat saalikseen satoja euroja. Miesten henkilöllisyydet eivät ole tiedossa. Rikoksiin liittyvät vihjeet ja muut tiedot voi ilmoittaa vihjesähköpostiin osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai vihjepuhelimen numeroon 029 5415 232.