Vaikuttaako Huuhkajat-huuma lasten nimiin vuonna 2020?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi teki kuluneena vuonna historiaa, kun se selvisi ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin jalkapallon EM-kisoihin. Ensi vuonna Suomeen syntyy ensimmäinen vuosikerta 2020-luvun lapsia, joista moni on saanut alkunsa keskellä Huuhkajien EM-karsintahuumaa. Samalla nähdään vaikuttaako kansallinen Huuhkajat-huuma myös lasten nimiin.

Väestörekisterikeskus julkaisee vuosittain Suomen 50 suosituinta lasten nimeä. Nyt kansainvälinen vedonlyöntiyhtiö arvelee, että jalkapalloinnostus saattaa näkyä myös lasten nimissä. Yhtiö on nimittäin antanut kertoimet sille, nousevatko tietyt nimet poikien suosituimpien nimien listalle vuonna 2020.

Ehdokkaita ovat ainakin maalitykin, päävalmentajan ja huoltajalegendan kunniaksi Teemu, Markku ja Gunnar. 1950-luvulla Markku oli yksi suosituimmista poikien nimistä, mutta tällä vuosikymmenellä Markku, Teemu tai Gunnar ei ole kivunneet 50 suosituimman pojan nimen listalle. Mikäli niin tulee käymään, lienee syy nimenomaan Huuhkajien menestyksessä.

Vuoden 2019 suosituimmat nimet olivat väestörekisterin tilaston mukaan tytöillä Eevi ja pojilla Eeli. Eevin sai ensimmäiseksi nimekseen 304 tyttöä ja Eeli annettiin etunimeksi 404 pojalle. Eevin jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Sofia, Venla, Ella ja Aino. Pojille useimmin annetut etunimet Eelin jälkeen olivat Elias, Leo, Oliver ja Eino.