Poliisi pyytää havaintoja Vaasasta – näitkö naisen ryöstön?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nuoren naisen epäillään joutuneen törkeän ryöstön kohteeksi Vaasan Hietalahdessa Tapaninpäivän aamuna 26.12. kello 08:00 aikoihin. Nainen oli lähtenyt aamulenkille ennestään tuttuihin maisemiin. Poliisi epäilee naisen joutuneen väkivallan uhriksi.

Hän oli lenkkeillyt Vaasan keskussairaalan rantaa kiertävällä polulla, noin 100-150 metriä pohjoiseen Gustavsborgin uimarannasta. Sen jälkeen nainen on nähty kävelemässä ilman takkia Hietalahdenkatua rannasta päin. Hän oli kääntynyt sairaalan pihaan ja sieltä etupihan kautta kävellyt suoraan sairaalan pääaulaan noin kello 09.38.

Nainen on ollut loukkaantunut sairaalaan hakeutuessaan, eikä hänellä ollut ole muistikuvaa mitä rannassa oli hetkeä aikaisemmin tapahtunut.

Naisen vaatetus:

– vaaleanpunainen takki (kuvassa)

– mustat kuorihousut

– harmaat hanskat

– vaaleanbeige/harmaa kudottu pipo

– harmaa kaulaliina

– mustat ulkoilukengät

Osa naisen käyttämistä vaatteista, kuten vaaleanpunainen takki on löytynyt rannasta polun varrelta. Naiselta katosi tapahtumassa puhelin ja lompakko, mutta poliisi on myöhemmin päivällä löytänyt esineet eräältä mieheltä. Mies on tällä hetkellä vangittuna epäiltynä törkeästä ryöstöstä.

Kaikkia tapaukseen liittyviä vihjeitä ja havaintoja voi lähettää poliisin sähköpostiosoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.