Paavi läpsäisi naista kädelle – video leviää viraalina

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Paavi Franciscus on kohun keskiössä uudenvuodenaaton tilaisuudessa tapahtuneen välikohtauksen ansiosta. Hänet kuvattiin läpsäisemässä käteen häntä katsomaan saapunutta naista.

Viraalina levinneellä videolla Paavi tervehtii Vatikaaniin saapuneita katolilaisia pyhiinvaeltajia. Franciscuksen kävellessä pois päin yleisössä oleva nainen tarttuu paavin käteen ja yrittää vetää häntä lähemmäs. Naisen ote ei hellitä, mikä saa Franciscuksen menettämään malttinsa ja läpsäisemään häntä.

Paavi nosti tapauksen esille uudenvuodenpäivänä Pietarinaukiolla pitämässään puheessa. Franciscuksen mukaan hänenkin kärsivällisyytensä on joskus koetuksella. Euronews-sivuston mukaan paavi pahoitteli yleisöltä antamaansa huonoa esimerkkiä.