16 kuoli vankilan jalkapallo-ottelussa – peli päättyi rikollisten tulitaisteluun

Ohhoh! Urheilu · Tim Isokivi

Rauhanomaiseksi tarkoitettu jalkapallo-ottelu on johtanut traagisiin seurauksiin Meksikon Cieneguillasin vankilassa. Ottelun aikana koituneet erimielisyydet johtivat 16 ihmisen hengen vieneeseen mellakkaan. Gulf ja Zeteas -kartellien jäsenten välinen jalkapallo-ottelu sai väkivaltaisen käänteen likaisen taklauksen ansiosta.

Syntyi väkivaltainen välikohtaus, jossa käytettiin muun muassa vankilaan salakuljetettuja ampuma-aseita. Mellakka tukahdutettiin lopulta kolme tuntia myöhemmin kansalliskaartin ja sotilaiden ansiosta. Daily Mailin mukaan väkivaltaisuuksissa kuoli yhteensä 16 henkeä.

Välikohtauksen jäljiltä vangelta takavarikoitiin neljä ampuma-aseita, 17 veistä, yhdeksän puhelinta, 77 pussillista kannabista ja alkoholia. Vankilassa aiheutuneen kaaoksen on epäilty myös olleen tahallinen yritys karata vankilasta.