Kuka ampui merikotkaa marraskuussa Pöytyällä? Poliisi kaipaa vihjeitä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Loimaan poliisi kaipaa vihjeitä lauantaina 16. marraskuuta Pöytyältä löydetyn merikotkan loukkaantumiseen liittyen. Merikotkaa oli todennäköisesti ammuttu ilmakiväärillä. Linnun siivestä löytyi luoti.

Poliisi pyytää havaintoja linnun liikkeistä sekä mahdollisesta ampujasta. Merikotka on kookas lintu ja sen lentäminen on varmasti kiinnittänyt huomioita. Merikotka on rauhoitettu koko maassa.

Kaikki vihjeet merikotkan liikkeistä Pöytyän suunnalta voi ilmoittaa Loimaan poliisin vihjenumeroon 0295 444933. Merikotka on saanut asianmukaista hoitoa ja on hyvässä kunnossa ja tullaan aikanaan vapauttamaan takaisin luontoon. Suomessa syntyi viime vuonna yli 550 merikotkan poikasta. Kanta on kasvanut niin paljon, että merikotkaa ei luokitella enää uhanalaiseksi.