Näin puhdistat mikroaaltouunin hajuista – hyvin yksinkertainen niksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Keittiö on kodissa paikka, jonka jonkinasteisesta puhdistamisesta moni pitää päivittäin huolen. Usein kuitenkin suljettujen ovien taakse jää monia likaisia paikkoja, joihin harva jaksaa kiinnittää huomiota. Tällaisia paikkoja ovat muun muassa jääkaapin sisus, roskakorin sisältävä kaappi ja mikroaaltouunin sisäpuoli.

Good Housekeeping -sivuston mukaan jopa 39 prosenttia englantilaisista kyselyyn vastanneista ihmisistä olisi valmis mielummin heittämään likaisen kodinkoneen pois ja vaihtamaan sen uuteen kuin puhdistamaan sitä. Mikroaaltouunin puhdistaminen on kuitenkin yllättävän helppoa, minkä vuoksi sitä ei kannata turhaan vältellä.

Mikroaaltouuni voi alkaa keräämään pahoja tuoksuja mikäli se on puhdistamatta pitkään. Mikron pystyy kuitenkin puhdistamaan hajuista helpon niksin avulla minuuteissa. Tarvitset vain pienen kulhollisen vettä ja palan sitruunaa.

Lisää pieneen kulhoon vettä ja palanen sitruunaa ja aseta kulho mikroon. Lämmitä täydellä teholla niin kauan, että vesi kiehuu. Sammuta teho, mutta anna vesikulhon jäähtyä mikron sisällä 15 minuuttia ennen mikron avaamista. Pyyhi vesihöyry mikron sisäpuolelta ja olet valmis.