Prinssi Harry ja Meghan Markle luopuvat kuninkaallisuudestaan – kuningatar Elisabet ryhtyi jo toimenpiteisiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Brittihovin välit ovat olleet kireät siitä lähtien, kun prinssi Harry ilmoitti veljelleen prinssi Williamille kosivansa amerikkalaista näyttelijätär Meghan Marklea vaimokseen. Tämä ei saanut tulevaisuudessa kuninkaaksi tulevan Williamin hyväksyntää. Sussexin herttuapari lähti ikävää ilmapiiriä karkuun Kanadaan kuudeksi viikoksi.

Prinssi Harry ja Meghan Markle eivät sovi pienen Archie-poikansa kanssa brittimuottiin, jossa heidän kuuluisi olla kuninkaallisia velvollisuuksia hoitaessaan. He haluavat toimia ihmisläheisemmin ja rennommin, joten Sussexin herttuapari ilmoitti Kanada-loman jälkeen luopuvansa kuninkaallisesta roolistaan ja jatkavan seniorijäseninä hovissa. He suunnittelevat Kanadaan muuttoa virallisen tiedotteen mukaan.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että pariskunta luopuu Yhdistyneen kuningaskunnan veronmaksajlta kerätyiltä palkkioilta. He joutuvat tulevaisuudessa tienaamaan toimeentulonsa itse. Kuningatar Elisabet, prinssi Charles ja prinssi William ovat kokoontuneet pohtimaan, kuinka Sussexin herttuaparin elämä on tulevaisuudessa taloudellisesti kannattavaa ja mitkä olisivat toimivia ratkaisuja hovin senioriroolissa.

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on