Sarjamyrkyttäjä piilotti elohopeaa kollegan eväisiin – uhri kuoli vuosia myöhemmin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Neljä vuotta sitten myrkytetyksi joutunut ja koomaan vajonnut saksalaismies on kuollut. Uhri joutui kollegansa myrkyttämäksi metallialan työpaikallaan Schloss Holte-Stukenbrockin kylässä.

Klaus O -nimellä tunnettu mies oli lisännyt työkavereidensa ruokiin elohopeaa ja muita vaarallisia aineita vuosien ajan. Yksi uhreista, 26-vuotias mies, kärsi myrkyn ansiosta aivovauriosta, vajosi vuosikausiksi koomaan ja kuoli hiljattain.

Klaus O jäi teoistaan kiinni vuonna 2018. Tuolloin yksi hänen kollegoistaan huomasi lounaassaan valkoista jauhetta. Klaus jäi kiinni muiden työntekijöiden ruokien myrkyttämisestä valvontakameroiden ansiosta. Tutkinnassa aineet osoittautuivat elohopeaksi ja lyijyasetaatiksi, minkä lisäksi Klausin kotoa löydettiin kadmiumia.

Klaus tuomittiin teoistaan elinkautiseen rangaistukseen vuonna 2019. BBC:n mukaan psykologi kuvaili miehen muistuttaneen tutkijaa, joka yritti selvittää kuinka koe-eläimet reagoisivat erilaisiin aineisiin.