Youtube-tähti rakensi valtavan styroksilennokin – heitti sen vuoren päältä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lähes jokainen on todennäköisesti jossain vaiheessa elämäänsä valmistanut paperilennokin ja ainakin yrittänyt saada sen lentämään. Harvan lennokki on kuitenkaan samaa luokkaa kuin Youtube-keksijä Nick Uhasin tuoreella videolla.

Uhas päätti valmistaa jättimäisen lennokin ja heittää sen ilmaan vuoren päältä. Paperilennokki-termi on tosin tässä tapauksessa hieman harhaanjohtava, sillä Uhasin lennokki on valmistettu styroksista. Ohuemmista materiaaleista valmistetut suurikokoiset lennokit eivät lennä erityisen hyvin.

Styroksilennokin koelento tapahtuu heittämällä sen kymmenien metrien korkeudesta. Muokattuaan lennokkia hieman Uhas lähettää sen ilmaan vuoren päältä, ja lennokin matkaa päästään seuraamaan miehen Youtubessa jakaman videon päätteeksi.