Suomalaiset syövät liian vähän kasviksia – nyt tilanteeseen löydetty ehkä ratkaisu

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kaikki suomalaiset muistavat lauseen, jonka mukaan kasviksia tulisi syödä puoli kiloa päivässä. Tämä ei kuitenkaan toteudu. Suomalaiset naiset syövät kasviksia keskimäärin 350 grammaa ja miehet 300 grammaa päivässä.

Maa- ja kotitalousnaiset kannustaa ja opastaa kasvisten käytön lisäämiseen tehostamalla kampanjointiaan vuonna 2020. Yhdistysväki jalkautuu muuan muassa Suomen kirjastoihin, kouluihin ja kauppoihin maistattamaan kasvisruokia. He myös konkretisoivat vaakojen ja astioiden avulla, kuinka paljon puoli kiloa kasviksia on.

– Toivomme, että mahdollisimman moni paikallinen kauppias lähtisi mukaan esimerkiksi tarjoamalla aineksia maistateltaviin kasvisruokiin ja huomioimalla kasvisten hinnoittelun kampanjaviikon aikana, Maa- ja kotitalousnaisten järjestöpäällikkö Helena Velin sanoo.

– Suosittelemme käyttämään ensisijaisesti kotimaisia kasviksia. Erinomainen idea on myös toteuttaa tapahtuma hävikkiruokaperiaatteella. Sosekeittoihin on helppo sujauttaa nuhjuisetkin kasvikset kauppojen hyllyiltä, jotka muuten saattaisivat päätyä hävikiksi, Velin vinkkaa.