Saako dieetillä ottaa saunaoluen? Tilastosta paljastuu karu totuus

Fitness Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kuntokuurien aikana ja parempia elämäntapoja harjoittaessa alkoholin kuluttamista kannattaa vähentää. Alkoholijuomat sisältävät yllättävän paljon kaloreita, mikä koskee niin sokeripitoisia kuin sokerittomiakin juomia.

Moni voi virheellisesti luulla tekevänsä vähäkalorisemman valinnan alkoholien suhteen juodessaan esimerkiksi kuivaa valko- tai punaviiniä tai valitsemalla sokerittoman siiderin. Alkoholijuomien suuri kaloripitoisuus johtuu kuitenkin itse alkoholin suuresta energiapitoisuudesta eikä sokerin määrästä, vaikka sokerikin toki vaikuttaa kalorien kokonaismäärään.

Alko julkaisi nyt sivuillaan taulukon, jossa erilaisten alkoholijuomien energiapitoisuudet ovat hyvin selkeästi havainnollistettu. Päivän aikana kertyvä kokonaisenergiamäärä voi nopeasti moninkertaistua ja hyvin sujuva terveellinen ruokavalio saada takapakkia illalla nautittujen viinilasillisten tai saunaoluiden myötä.

Alko julkaisi muutaman hyvän esimerkin alkoholijuomien kalorimääristä:

Lasillinen punaviiniä (128 kilokaloria) = yksi pallo vaniljakermajäätelöäPullo kuohuviiniä (525 kilokaloria) = tuplajuustohampurilainenKolme pientä tölkillistä keskiolutta (396 kilokaloria) = puolitoista grillimakkaraaKaksi puolen litran siideriä (500 kilokaloria) = puolikas maitosuklaalevy