Suomalaisista sarjamurhaajista televisiosarja – veikataan kansainvälistä hittiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

C More ja Warner Bros. ITVP Finland työstävät parhaillaan draamasarjaa Suomen tunnetuimmista sarjamurhaajista. Suomeen ja kansainväliseen levitykseen suunnitellun Murhaajan mieli -true crime -sarjan ensimmäinen kausi kertoo Hanskakuristajan, Myrkyttäjähoitajan ja Sarjahukuttajan tapaukset.

Hanskakuristaja paneutuu suomalaisen Jukka Lindholmin, eli nykyisen Michael Penttilän tapaukseen. Hän on tappanut neljä ihmistä. Myrkyttäjähoitaja on puolestaan perushoitajana työskennellyt Aino Nykopp-Koski, joka myrkytti ainakin viisi potilastaan. Sarjahukuttaja on kesämökillään ihmisiä säännöllisin väliajoin veden varaan jättänyt Pekka Seppänen.

Sarjan pääkäsikirjoittaja on muun muassa palkitusta Aallonmurtaja-sarjasta tunnettu Miira Karhula. C More julkaisee sarjan näillä näkymin syksyllä 2021. Sarjaa varten tehdään laajamittaista taustatyötä, joka on jo aloitettu haastattelemalla muun muassa Suomen johtavia mielentilatutkimuksia tekeviä lääkäreitä.

– True crime -draaman genre on nousussa kansainvälisesti ja hyytävät suomalaistarinat herättävät varmasti kiinnostusta myös maan rajojen ulkopuolella, toteaa draamapäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä.