Näin pääset sinkkuna yli kuivasta kaudesta – 5 hyödyllistä neuvoa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Seksin säännöllinen harrastaminen parantaa tutkimusten mukaan terveyttä monella tavalla. Kuivasta kaudesta voi kuitenkin olla vaikeaa päästä yli varsinkin silloin kun ihminen ei elä parisuhteessa.

Seksineuvoja August McLaughlin kertoi Women’s Health -sivustolle viisi hyödyllistä neuvoa, joiden avulla sinkkuna elävät voivat selättää kuivan kauden ja saada lisää vauhtia seksielämänsä uudelleen käynnistymiseen.

1. Pohdi syitä seksittömyyteen

Käy itsesi kanssa vuoropuhelua ja mieti mikä seksin vähyyteen on johtanut. Ehkä sinun tulisi käydä enemmän treffeillä ja tehdä sellaisia asioita, jotka mahdollistavat uusiin ihmisiin tutustumisen.

2. Masturboi

Seksikumppanin puuttuminen ei tarkoita sitä, että sinun tulisi kokonaan poistaa seksuaalinen mielihyvä elämästäsi. Päinvastoin. Omia haluja kannattaa pitää yllä ja kiinnittää huomiota myös siihen millaiset asiat saavat sinut kiihottumaan.

3. Pidä itsestäsi huolta

Yritä vähentää elämästäsi stressiä ja hemmottele itseäsi. Nuku hyvin, joogaa ja panosta onnellisempaan ja hyvinvoivaan itseesi.

4. Yhdistä voimasi sisäisen seksijumalasi kanssa

Kuiva kausi voi toisinaan johtua siitä, että koet itsesi epähaluttavaksi. Huono minäkuva ei paranna kenenkään seksielämää, minkä vuoksi sen kohentamiseen kannattaakin heti kiinnittää huomiota. Osta esimerkiksi uudet seksikkäät alusvaatteet ja tee asioita, jotka kohottavat itsetuntoasi.

5. Muista, että tämä on ohimenevä vaihe

Pidä mielessä, että kuiva kausi tulee menemään ohi. Älä jää vellomaan negatiiviseen mielentilaan vaan keskity siihen, että löydät ilon elämästäsi ja rentoudut kunnes oikea seksikumppani astuu elämääsi mukaan.