Pesto parantaa seksielämää – kuin vegaanien osteri

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

On olemassa monia ruokia ja juomia, joita pidetään seksikkäinä. Esimerkiksi suklaa, punaviini, kuohuviini, mansikat ja osterit ovat yleisesti sellaisia, joiden nauttiminen koetaan välillä aistikkaana. Nyt listan jatkeeksi voidaan lisätä monien rakastama pesto.

Pestokastike sisältää paljon yrttejä, rasvaa ja pinjansiemeniä. Pinjansiemenet ovat juuri se syy, minkä vuoksi pesto on seksuaaliterapeutti Eleanor Draegerin mukaan loistava ruoka parantamaan seksielämää. Pesto on pinjansiementen vuoksi kuin vegaanien oma osteri, koska siemenet sisältävät niin paljon sinkkiä.

Sinkki parantaa etenkin miesten seksielämää, koska se kiihdyttää testosteronin tuotantoa ja edesauttaa myös sukuelinten toimintaa. Sinkin on Daily Mail -sivuston mukaan myös huomattu vähentävän ennenaikaisia ejakulointeja. Draegerin mukaan peston lisäksi myös pekaanipähkinät, punainen liha ja merenelävät ovat hyviä ruokia nautittavaksi ennen seksiä.