Poliisi ratsasi laittomia pentutehtaita – satoja koiria pelastettiin

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viranomaiset ovat tehneet ratsian laittomille pentufarmeille, joissa muun maussa leikattiin koirien äänihuulia. Pentutehtaalta pelastettiin satoja koiria, joista suurin osa oli chihuahua ja pomeranian -rotuisia.

Ratsiat kohdistuivat kahteen Madridissa sijaitsevaan koirafarmiin. Operaation yhteydessä pelastettiin yhteensä 270 ahtaissa häkeissä pidettyö koiraa. Viidestä pidätetystä henkilöstä kaksi oli eläinlääkäreitä, joiden tarjoamien todistusten ja mikrosirujen avulla laiton toiminta oli saatu näyttämään lailliselta.

Poliisin mukaan kasvattajat olivat leikanneet äänihuulet pois osalta koirista. Tarkoituksena oli todennäköisesti estää eläimiä haukkumasta ja herättämästä naapureiden huomion. Reuters-uutistoiminnan mukaan ratsatusta ryhmästä oli tullut yksi Euroopan suurimmista chihuahua ja pomeranian -koiria välittäneistä tahoista, ja he keräsivät kymmenen vuoden aikana toimillaan yli kahden miljoonan euron voitot.

 

Maltrato Animal

Tenían 270 #perros ocultos en pésimas condiciones, algunos con las cuerdas vocales seccionadas, posiblemente para que no ladrasen y los vecinos pudiesen descubrir el criadero ilegal. Se encontraban en dos criaderos ilegales ubicados en las localidades madrileñas de Meco y Arganda del Rey. Hay cinco personas detenidas, entre ellas dos veterinarios, que presuntamente conformaban una de los principales distribuidores de perros a nivel europeo. Los canes se encontraban en un zulo construido en el sótano de una vivienda en pésimas condiciones higiénico-sanitarias y de habitabilidad, incluso algunos de ellos habían sufrido una sección de las cuerdas vocales, posiblemente para que no ladrasen y pudieran alertar a los vecinos. Actualmente los perros intervenidos se encuentran bajo la custodia de varias protectoras de animales, a la espera de la decisión judicial sobre su destino final.STOP #MaltratoAnimal #somostupolicía

Publiée par Policía Nacional sur Jeudi 23 janvier 2020