Vuosikymmenen kamalimmat ruokatrendit – oletko näistä samaa mieltä?

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalisen median avulla monet ruokatrendit lähtevät todella nopeasti lentoon ja leviävät ympäri maailmaa. Moni ravintola lisääkin nykyään ruokalistalleen jotain melko älytöntä vain sen vuoksi, että se saisi aikaan kiinnostusta esimerkiksi Instagramissa.

Food Insider -sivusto listasi kymmenen vuoden aikana nousseet ruokatrendit, joiden suosio saisi jo vähitellen hiipua.

1. Avokadohulluus



Gwyneth Paltrown avokadopaahtoleipä teki ihmisistä avokadohulluja. Avokadoja laitetaan moniin ruokiin ja niiden lisääminen paahtoleivän päälle saattaa nostaa edullisen välipalan hintaa jopa kominkertaiseksi ravintolassa.

2. Pumpkin spice -mausteseos



Pumpkin spice -mausteseoksessa maistuvat kaneli, neilikka, muskottipähkinä ja ripaus inkivääriä. Mausteseoksesta tuli niin trendikästä, että syksyn tullen sitä alettiin lisäämään kahveihin ja jopa muroihin.

3. Mehupaastot



Mehupaastoista tuli suosittuja ja nykyään mehulinko löytyykin jo todella monista kodeista. Vihermehut kasvattivat myös suosiotaan ja moni juokin niitä päivittäin vaikka ei erityisemmin paastoaisikaan.

4. Kulta



Moni ravintola lisäsi ruokalistalleen jonkin todella kalliin annoksen, johon oli lisätty ruokakultaa.

5. Salaiset menut



Pikaruokaravintolat lisäsivät listalleen salaisen annoksen, jonka asiakas onnistui tilaamaan vain jos tiesi sen olemassaolosta ilman, että kyseinen annos oli julkisella ruokalistalla.

6. Tryffeli



Tryffelin makua alettiin tämän vuosikymmenen aikana lisäämään erilaisiin ruokiin esimerkiksi tryffeliöljyn avulla.

7. Hiilihydraattien vaihtaminen



Ketogeenisen dieetin yleistyttyä ihmiset alkoivat välttelemään yhä enemmän hiilihydraatteja ja tekivät pastaa esimerkiksi kesäkurpitsasta tai bataatista.