Upeaa Suomi! Helsinki valittu maailman parhaaksi kaupungiksi lapsiperheille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on menestynyt jo parin vuoden ajan poikkeuksellisen upeasti matkailualan listauksissa, joissa on rankattu järjestykseen matkailukohteita erilaisin kriteerein. Nyt Suomeen on tullut jälleen uusi merkittävä titteli, kun Helsinki valittiin maailman paras kaupunki lapsiperheille.

Best cities for families in 2020 -selvityksessä oli mukaan 150 kohdetta, joista paalupaikka osui siis tällä kertaa Suomeen. Listauksessa selvitettiin kaupunkien paremmuutta lapsiperheille 16 eri kriteerin perusteella. Kriteerejä olivat muun muassa vanhempainvapaa, tulotaso, koulutuksen taso, terveydenhoito ja työttömyysaste.

Helsingin jälkeen toisena listalla on Kanadan Quebec ja kolmantena Norjan Oslo. Viiden joukkoon mahtuvat lisäksi Saksan München ja Tanskan Kööpenhamina. Kymmenen kärkijoukko sisältää järjestyksessä myös Ruotsin Tukholman, Islannin Reykjavikin, Kanadan Calgary, Kanadan Montrealin ja Ruotsin Göteborgin. Honolulussa oli puhtain ilma ja Los Angelesissa eniten aktiviteetteja lapsille.