Google-haut paljastavat – Koronaviruksen luullaan liittyvän Corona-olueen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi viime päivien puhutuimmista uutisista on kuolonuhrejakin vaatineen koronaviruksen nopea leviäminen. Kuten monien tautien ja luonnonkatastrofien tapauksessa, myös koronaviruksesta leviää runsaasti väärää tietoa ja huijauksia.

Jotkut ihmiset ovat selkeästi hämmentyneet koronaviruksen ja Corona Extra -olutmerkin nimien samankaltaisuudesta. Google Trend -palvelu on nimittäin paljastanut coronavirus beer, corona virus beer ja virus corona beer -hakutermien käytön nousseen räjähdysmäisesti viime päivien aikana.

Corona-olueen ja virukseen liittyviä hakuja on tehty esimerkiksi Aasian maissa, Australiassa, Pohjois-Amerikassa ja myös Euroopan maissa, kuten Suomessa. Corona Extran ystävät voivat kuitenkin huoletta jatkaa meksikolaisen oluen juomista jatkossakin. Koronaviruksella ja Corona-oluella ei nimittäin ole toistensa kanssa mitään muuta tekemistä kuin samankaltaiset nimet.

 

Google