Totuus silmänympärysvoiteista – vältä näitä virheitä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Silmänympärysvoiteet voivat maksaa maltaita. Voiteita löytyy aina ryppyjä silottavista voiteista kevyesti kosteuttaviin voiteisiin. Silmänympärysvoiteen todellista hyötyä voi olla kuitenkin vaikea itse nähdä, minkä vuoksi siihen panostaminen saattaa toisinaan turhauttaa.

Nyt ihotautilääkäri Ellen Marmur kertoo Harper’s BAZAAR sivustolle millaisia ominaisuuksia ihmisten tulisi oikeasti etsiä silmänympärysvoidetta hankkiessaan. Ensimmäisenä ohjeena lääkäri neuvoo ihmisiä olemaan levittämättä tavallista kasvoille tarkoitettua ryppyvoidetta silmien herkälle iholle. Silmien ympärillä iho on ohuempaa, minkä vuoksi liian voimakkaat voiteet voivat aiheuttaa sen ohenemista ja ryppyyntymistä entisestään.

Ellen Marmur neuvoo käyttämään sellaista voidetta, joka ei kirvele silmiä. Voide tulisi pystyä levittämään sekä ylä- että alaluomille aina ripsirajan yli ilman mitään ikäviä tuntemuksia. Voiteen tulisi myös olla kevyttä sillä liian rasvainen ja paksu koostumus voi turvottaa silmäluomia.