Hartwall julkaisi Lonkero-shotin – hiilihapoton uutuus yllättää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1952 Helsingin olympialaisissa lanseeratun Hartwall Original Long Drinkin tarina saa jatkoa. Hartwall tuo nimittäin markkinoille uudenlaisen juoman, Hartwall Original Long Shotin. Kyseessä on 15,5-prosenttinen ginin ja greipin makuinen pidennetty shotti.

Uutuus on tarkoitus nauttia jääkylmänä kuuden senttilitran annoksina pakastinkylmästä lasista. Maku on lonkerosta tuttu sekoitus greippiä ja giniä, mutta shottityylisesti gini maistuu vahvemmin, eikä juomassa ole lainkaan hiilihappoa. Alkoholia yhdessä Long Shot -annoksessa on puolikkaan lonkerotölkin verran. Sokeria juomassa on 75 grammaa litrassa.

– Harva olisi vuonna 1952 uskonut, että kisavieraille kehitetty Original Long Drink nousisi joskus kansallisjuoman asemaan. Sitä olisi pidetty long shotina – ihan hulluna. Kunnianosoituksena lonkeron tarinalle päätimme lanseerata ihan todellisen long shotin, kertoo Hartwallin markkinointipäällikkö Eeva Ignatius.

Hartwall Original Long Shot lanseerataan valikoiduissa baareissa ja ravintoloissa tänään perjantaina ja laajempaan ravintolajakeluun se tulee viikosta 6/2020 alkaen. Tuote löytyy Alkon tilausvalikoimasta 3. helmikuuta alkaen. Alkon myymälävalikoimaan harmaampi tulokas saapuu vasta 1. huhtikuuta. Long Shotin mainosfilmi on Renny Harlinin ensimmäinen ohjaustyö Suomessa 1980-luvun jälkeen.