Harvey Weinsteinille lisää syytteitä Los Angelesissa – uhrit kertoivat rikoksista vasta nyt

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin seksirikosepäilyt nousivat päivänvaloon kaksi vuotta sitten The New York Timesin ja The New Yorker -lehtien paljastavien artikkeleiden jälkeen. Mies on sovitellut osan syytteistä rahasta, mutta käy lopuista syytöksistä parhaillaan oikeudenkäyntiä New Yorkin Manhattanilla.

Nyt elokuvamogulia odottaa uudet syytteet toisella puolella Yhdysvaltoja, sillä kaksi naista on toimittanut vuoden alussa kanteensa oikeuteen Los Angelesissa. Toinen nainen väittää tuottajan raiskanneen hänet ja toinen kertoo miehen käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi. Molempien rikosten väitetään tapahtuneen helmikuussa 2013.

Raiskatuksi tullut nainen on kertonut, että ei ole uskaltanut kertoa rikoksesta aiemmin Harvey Weinsteinin uhkailun vuoksi. Mies oli uhannut tappaa tämän nimettömänä pysyvän naisen. Syyttäjä kertoo, että uusia syytekohtia on yhteensä neljä, People lehti raportoi. Harvey Weinsteiniä on syytetty yhteensä lähes sadan naisen seksuaalisesta ahdistelusta ja seksiin pakottamisesta. Hänen ahdistelemiensa naisten joukossa ovat muun muassa näyttelijät Rose McGowan, Angelina Jolie, Asia Argento, Gwyneth Paltrow ja Lucia Evans.