Lääkäri neuvoo: Sauno kolme kertaa viikossa

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Säännöllinen saunominen on monille suomalaisille itsestäänselvä elämäntapa ja rutiini, joka kuuluu jokaiseen kuukauteen ellei jopa viikkoon. Säännöllinen saunominen on ihmiskeholle hyväksi, koska kuuman saunan antama shokki auttaa kehon mekanismeja nollaantumaan.

Tohtori Jenny Goodman kertoi Daily Mail -sivustolle saunomisella olevan myös muita terveyshyötyjä. Goodmanin mukaan saunominen on tehokas tapa poistaa myrkkyjä elimistöstä, minkä vuoksi hän kehottaakin ihmisiä saunomaan säännöllisesti.

Asiantuntijan mukaan ihmisten tulisi ideaalissa tilanteessa päästä saunomaan kolme kertaa viikossa noin kymmenen minuutin ajan kerrallaan. Goodman kehottaa ottamaan saunaan mukaan myös pyyhkeen, johon hikeä voi saunomisen aikana pyyhkiä. Mikäli saunassa istuu pitkään ilman, että huuhtelee itseään vedellä tai pyyhkii hikeä, hien mukana poistuneista myrkyistä osa imeytyy lääkärin mukaan iholta vain takaisin kehoon.