Kansallinen kalakeittopäivä tulee taas – tänä vuonna panostetaan herkulliseen liemeen

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kalakeitto maistuu lapsille ja aikuisille. Suomalaisia houkutellaan nyt kalasopan ääreen helmikuussa vietettävällä kansallisella kalakeittopäivällä. Tänä vuonna tapahtuman teemana on kalakeiton liemi.

Kansallista kalakeittopäivää vietetään helmikuun toisena tiistaina 11.2.2020. Tämän vuoden teema on Monessa liemessä keitetty. Kalakeiton perinteisimmät liemet ovat kirkas tai kermainen. Sen lisäksi koti- ja ammattikokkeja kannustetaan kokeilemaan myös muita liemivaihtoehtoja. liemeen voi laittaa mukaan vaikkapa tomaattia tai kookosmaitoa.

Kalaruokia tehdessä kannattaa aina suosia sesonkia. Helmikuussa Ahti suo kalastajille erityisesti haukea, madetta, muikkua, silakkaa ja särkeä. Kasvatetusta lohesta tai kirjolohesta saa keitettyä herkullisen keiton vuoden ympäri.