Blockfesteillä historiallinen tribuutti menehtyneelle räppärille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella 21.-22. elokuuta järjestettävä kaupunkifestivaali Blockfest julkaisi MKDMSK MMRL -nimeä kantavan tribuutin, jossa joukko edesmenneen MKDMSK:n ystäviä ja yhteistyökumppaneita kokoontuu yhteen kunnioittamaan hänen muistoaan ja uraansa yhdessä tehdyn musiikin merkeissä.

Tammikuussa tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun vahvan jäljen kotimaiselle rap-kentälle jättänyt MKDMSK menehtyi vain 21-vuotiaana. Blockfesteilla on suuri kunnia saada festarikesän huipennukseen Ratinaan hänen muistokseen järjestetty tribuuttikeikka, MKDMSK MMRL, Maskin läheisimpien ystävien toteuttamana. Kotimaiset artistit kuten Pyhimys, Jere, Hurtta, Elia, Taisto, Likainen Etelä, Sairas T, Ventovieras ja Loasteeze nousevat Blockfest-lavalle kunnioittamaan edesmenneen Atte Toikan uraa ja musiikkia.

Nimellä MKDMSK musiikkia julkaissut Toikka oli yksi vuoden 2019 kuunnelluimmista kotimaisista artisteista. MKDMSK tuli tunnetuksi etenkin Helsingin Malminkartanossa vaikuttaessaan esikuvana ja äänenä niille, joista muutoin vaietaan. MKDMSK erottui massasta taitavana vapaatyylittelijänä sekä niin teknisesti kuin verbaalisesti lahjakkaana biisintekijänä. Toikan toinen studioalbumi MKDMSK julkaistiin postuumisti marraskuussa 2019. Hän julkaisi levyltäkin löytyvän, yli viisi miljoona kertaa streamatun Edelleen edellä kappaleen vain viikkoja ennen kuolemaansa.

Albumin toinen singlejulkaisu Surullinen klovni puolestaan oli vuoden 2019 neljänneksi kuunnelluin kotimainen kappale. Kappaleella vierailee levyn julkaisuprosessissa auttanut ja niin ikään Blockfesteilla omalla soolokeikallaan esiintyvä Pyhimys. Debyyttialbuminsa Ota kiinni vuonna 2017 julkaissut nuori artisti ehti työskennellä Kuben ja Pajafellan kaltaisten artistien kanssa. Myös nimellä Maski tunnettu artisti ehti olla osana myös rap-kokoonpanoissa Musta-Lista ja Laulavat Kulkurit.

Blockfesteilla on historiaa niin edesmenneiden rap-artistien kunnianosoitusten kuin myös isojen possekeikkojen saralla. Vuonna 2015 stadionilla esiintynyt yhdysvaltalaistähti Wiz Khalifa osoitti koskettavan See You Again -hittinsä aikana arvostusta edesmenneille Edorfille, Ezkimolle ja DJ Nuorelle Sepälle. Hiphop-kulttuurille ominaisia possekeikkoja taas on nähty ensimmäisestä järjestyskesästä lähtien vuosittain, kenties massiivisimpana DJ Polarsoul Pilvilinna Live -spessu, jonka aikana lavalla nähtiin reippaasti yli kaksikymmentä artistia Asasta Eevil Stöön ja Paperi T:n kautta Tuuttimörköön.