Raskaustestien valmistaja varoittaa huhuista – testin sisällä oleva tabletti ei ole katumuspilleri

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkea internetistä kuulemaansa ei tunnetusti kannata ottaa todesta. Nyt erityisesti teinejä on varoitettu TikTokissa liikkuvasta, raskaustesteihin liittyvästä virheellisestä väitteestä. TikTokissa jaetuissa videoissa avataan Clearblue-raskaustestejä.

Testien sisältä löytyviä pillerinmuotoisia esineitä niellään videoilla, sillä niiden väitetään toimivan jälkiehkäisylääkkeinä. Vaikka useimpien videoiden tapauksessa kyse on todennäköisesti pelkästä vitsistä, on Clearblue julkaissut asiaa koskevan tiedotteen.

Yhtiön mukaan tabletti ei ole jälkiehkäisypilleri vaan kosteudenpoistaja. Sen nieleminen ei auta ehkäisemään mahdollista raskautta, ja tabletin mahdollisesti nielaisseita kehotetaan hakeutumaan lääkärin vastaanotolle.