Suomessa kävi 2019 seitsemän miljoonaa ulkomaista matkailijaa – määrää voi vielä kasvattaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Ulkomaisten matkailijoiden yöpymiset liisäntyivät viime vuonna 2,9 prosenttia Suomessa. Kaiken kaikkiaan ulkomaalaisia matkusti Suomeen noin seitsemän miljoonaa kappaletta. Eniten Suomeen matkusti venäläisiä, saksalaisia, brittejä, ruotsalaisia ja kiinalaisia.

Matkailusta on muodostunut yksi Suomen elinkeinorakenteen tukipilareista. Matkailuteollisuus on Suomessa 15 miljardin euron toimiala, jonka osuus BKT:sta on jo 2,6 prosenttia. Potentiaalia on vielä paljon enempään. Suomi nousi satavuotisjuhlavuonna monen arvostetun matkailulehden ykkösvalinnaksi matkailukohteena.

Suomen houkuttelevuutta on lisännyt myös maine onnellisena maana. Suomea on myyty sinnikkäästi maailmalla muun muassa Visit Finlandin tekemän markkinointityön avulla. Suomesta on tulossa yksi kansainvälisesti kiinnostavista matkailukohteista puhtaan luonnon ja omintakeisen kulttuurin ansiosta.