Tutkijat ikuistivat yllättävän näyn – kojootti ja mäyrä kavereita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eri eläinlajien edustajien välistä ystävyyttä nähdään muuallakin kuin vain Disney-elokuvissa. Tuoreella viraalivideolla tavataan kojootti ja mäyrä, joista on mitä ilmeisimmin tullut kaveruksia.

Kalifornian Gilroyssa kuvatulla videolla leikkisästi käyttäytyvä kojootti odottelee sitä lähestyvää mäyrää. Kaksikko jatkaa yhdessä matkaa kohti hämärää tunnelia. Eläinten uskotaan menneen tunneliin alittaakseen turvallisesti vilkkaan ja vaarallisen autotien.

Kojoottien ja mäyrien tiedetään toisinaan saalistavan yhdessä. Teiden läheisyydessä liikkuvia eläimiä tuoreessa projektissaan seuraavan Peninsula Open Space Trust -säätiön mukaan kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun kyseisen kaltaista käytöstä on onnistuttu kuvaamaan videolle.