Huippumallit paljastivat – jatkuva kritiikki musertaa itsetunnon

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kauneusihanteet ovat muuttumassa jatkuvasti terveellisempään suuntaan, mutta silti muotialalla laihuutta ihannoidaan edelleen. Vaatesuunnittelijoiden tekemät mallikappaleet ovat usein pienintä mahdollista kokoa, jolloin mallinkin tulee olla pikkuriikkinen mahtuakseen vaatteisiin.

Nyt alalla tunnetut huippumallit kertovat Voguen kuvaamalla videolla paineista, joita he ovat kokeneet. Vaatesuunnittelijat ovat nauraneet päin mallien kasvoja heidän alastomille vartaloilleen ja häpäisseet nuoria naisia muiden edessä. Myös muotialan lehdet ovat kirjoitelleet kaunotarten lihomisesta, mikä on lisännyt nuorten naisten ja jopa teini-ikäisten mallien paineita entisestään laihtumisen suhteen.

Video on Voguelta hyvä keskustelunavaus terveempään suuntaan, koska nykyään lehtien palstoilla ja mainoskuvissa nähdäänkin kaiken kokoisia malleja. Kommentoijat eivät ole silti voineet olla huomauttamatta, että Vogue on pitkään itsekin ollut osa ongelmaa kuvaamalla lehtiensä sivuille vain hyvin laihoja malleja. Onneksi tämä on kuitenkin nyt muuttunut.