Jessica Alban ura alkoi karusti – 1 000 torjuntaa ennen ensimmäistä roolia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Näyttelijä Jessica Alba tunnetaan monista suurista elokuvarooleista, joista tuoreimmat ovat lähinnä toimintaa sisältävissä elokuvissa. 38-vuotias kolmen lapsen äiti on tehnyt todella menestyksekkään uran elokuva-alalla jo nyt, mutta hänen tähtäimessään on kuitenkin tehdä näyttelijän töitä vielä pitkään.

Jessica Alba arveli Tony Gonzalesin haastattelussa, että ihmiset eivät näytä tietävän millaisia uhrauksia ja vastoinkäymisiä ulos päin näkyvän glamourin takana on. Alba kertoi, että hän on tuntenut olonsa itsevarmaksi vasta yli 30-vuotiaana, vaikka menestystä alkoi tulemaan kunnolla jo 20-vuotiaana.

Huonoon itsetuntoon vaikuttivat lukemattomat kieltävät vastaukset ja se, että alalla kaikki väheksyvät ja vähättelevät toisiaan jatkuvasti. Alba kertoi, että yhtä myöntävää vastausta ja työmahdollisuutta kohti tuli aina noin tuhat kieltävää vastausta ja torjuntaa. Tämä vaikutti muun muassa siihen, että nainen ei uskonut omaan menestykseensä vielä silloinkaan kun hän oli jo yksi parhaiten palkatuista näyttelijöistä alalla.

Jessica Alba kertoi, että hän ei antanut koskaan minkään menestyksen nousta hänen päähänsä, koska hän oli niin tottunut tuntemaan itsensä huonoksi. Naiselle sanottiin päivittäin niin monta kertaa, että hänestä ei ole mihinkään, että hän alkoi uskomaan siihen. Vähitellen itsetunto on kuitenkin onnistumisten myötä kasvanut ja yli 30-vuotiaana Alba koki tuntevansa olonsa mukavaksi alalla omana itsenään.