Korkeasaaren karhut heräsivät lyhyiltä talviuniltaan – saivat salaattia ensimmäiseksi lounaaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Leuto talvi on vaikuttanut myös Korkeasaaren karhujen talviuniin. Normaalisti marraskuusta kevättalvelle asti nukkuvat mesikämmenet viettivät pesässään ainoastaan kaksi kuukautta. Korkeasaari on julkaissut videon pari päivää sitten talviunilta heränneiden kontioiden elosta.

Korkeasaaren 19- ja 14-vuotiaat naaraskarhut vetäytyivät talvipesiinsä vasta muutama päivä ennen joulua. Eläintarhasta kerrotaan, että leudosta talvesta huolimatta karhut nukkuivat ihan hyvät talviunet. Ne eivät heräilleet ollenkaan kesken unien.

Karvanallukat ovat syöneet vasta kevyesti salaattia, omenoita ja porkkanoita, mutta tänään ne saavat kevätherkuksi muikkuja. Karhut eivät jaksa välttämättä olla jalkeilla vielä koko päivää, joten talvipesä pidetään avoinna niiden iltapäivänokosia varten.