Nainen kehitteli omilta kasvoilta näyttävät hengityssuojaimet – myydä niitä tilaustyönä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen nopea leviäminen ympäri maailmaa on lisännyt nenän ja suun peittävien hengityssuojainten kysyntää. Nyt eräs yhdysvaltalainen suunnittelija on keksinyt tavan tehdä niin kutsutuista kirurgisista maskeista persoonallisia.

Resting Risk Face -hengityssuojaimiin on painettu kantajan omien kasvojen kuva. Tarkoituksena on, että älypuhelimen lukitus olisi mahdollista avata kasvotunnistuksella silloinkin, kun itseään haluaa suojata mahdolliselta virustartunnalta.

Baskin suunnittelee Cnet-sivuston mukaan aloittavansa tilaustyönä syntyvien maskien tuotannon ja myynnin heti, kun hengityssuojaimista ei ole enää pulaa maailmalla. Yhden maskin hinnaksi tulisi 40 dollaria, eli noin 37 euroa.