46 000 vuotta sitten kuollut lintu säilynyt hämmästyttävän hyvin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Siperian ikiroudasta on tehty hämmästyttävä löytö. Roudasta on löydetty 46 000 vuotta sitten eläneen linnun erittäin hyvin säilynyt ruumis. Tunturikiuru oli säilynyt niin hyvin, että sen löytäneet kaivostyöntekijät luulivat ensin linnun kuolleen vasta edellisenä päivänä.

Radiohiiliajoitus ja geenitestit osoittivat sen kuitenkin olevan huomattavasti vanhempi. Tutkijoiden mukaan löydös on merkittävä, sillä sen ukotaan edustaneen kahden nykyisen kiurulajin esi-isiä. Kiurujen uskotaan haarautuneen kahteen alalajiin edellisen jääkauden loppuvaiheilla alkaneen ilmastonmuutoksen myötä, uutisoi CNN.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Siperian ikiroudasta on löydetty hyvin säilyneitä eläinten ruumiita. Taannoin samalta alueelta löydettiin tutkijoita ihmetyttänyt 18 000 vuotta vanha koiran tai suden pennun ruumis.