UMK-kilpailussa selkeä ennakkosuosikki – tämäkö Suomen euroviisuedustaja?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lauantaina 7. maaliskuuta Yleisradion Uuden Musiikin Kilpailun suorassa lähetyksessä selviää kuka edustaa Suomea toukokuussa Rotterdamissa järjestettävissä Euroviisuissa. Kilpailukappaleista Erika Vikmanin suomenkielinen Cicciolina-kappale on ollut ylivoimaisesti eniten esillä sekä medioissa että myös sosiaalisen median kanavissa.

Cicciolina on saanut kuitenkin finalisteista selkeästi eniten katselukertoja esimerkiksi YouTubessa. Suomen muut UMK-finalistit ovat valinneet laulujensa esityskieleksi englannin, jolla Euroviisut on viime vuosikymmeninä yleensä voitettu. Poikkeuksena esimerkiksi Portugalin Salvador Sobral, joka voitti Euroviisut vuonna 2017 kappaleellaan Amar pelos dois.

Suomen viisuedustajasta käydään parhaillaan kovaa kilpailua, mutta Erika Vikman näyttää olevan selkeästi vahvin ehdokas maamme viisuksi, sillä myös vedonlyönti näyttää kallistuvan ylivoimaisesti Cicciolinan puolelle. Esimerkiksi Mr Green -yhtiön kertoimissa sen valinta toisi panoksen takaisin vain 1,33-kertaisesti, kun seuraavaksi suosituimman Tikan I Let My Heart Break palauttaisi panoksen 4,50-kertaisesti. Kertoimissa perää pitävät F3M kertoimella 15,00 ja Sansa kertoimella 25,00. Mr Green ei siis usko Sansan mahdollisuuksiin.

Suomen toistaiseksi ainoa Euroviisujen voitto tuli vuonna 2006, kun Mr. Lordin englanniksi esittämä kappale Hard Rock Hallelujah korjasi potin. Parhaiten menestynyt suomeksi laulettu kappale puolestaan on Marion Rungin Tom tom tom, joka sijoittui kuudenneksi vuonna 1973. Viimeksi Euroviisuissa on laulettu suomeksi vuonna 2015, jolloin Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen kappale Aina mun pitää jäi ensimmäisen semifinaalin viimeiselle sijalle.