Lordi voitti Euroviisut ennätyspisteillä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Euroviisuedustaja Lordi on tehnyt sen, mitä Suomi ei ole koskaan aikaisemmin saavuttanut! Suuren luokan kansainvälisen mediasirkuksen jälkeen Lordi toi Suomelle Euroviisujen voiton ensimmäisen kerran maailmanhistoriassa. Samalla rikottiin myös kaikkien aikojen piste-ennätys, kun Suomi sai mahtavat 292 pistettä!

Suomi ja Lordi saivat täydet kaksitoista pistettä peräti kahdeksalta maalta, kun Viro, Ruotsi, Tanska, Norja, Iso-Britannia, Kreikka, Islanti ja Puola antoivat täydet 12 pistettä!

Kymmenen pistettä antoivat Liettua, Andorra, Kroatia, Irlanti, Saksa, Espanja. Kahdeksan pistettä Suomi sai Slovenialta, Latvialta, Belgialta, Sveitsiltä, Venäjältä ja Ranskalta. Seitsemän pistettä antoivat Serbia ja Montenegro, Ukraina, Malta, Hollanti, Valko-Venäjä, Israel, Turkki ja Bosnia & Herzegovina.

Romania antoi Suomelle vain neljä pistettä. Portugali ja Moldova antoivat molemmat kuusi pistettä ja Kypros vaivaiset 5 pistettä. Armenialta, Monacolta ja Albanialta Suomi ei saanut lainkaan pisteitä.

Jo puolivälissä äänestystä Suomella oli uskomaton yli 40 pisteen kaula toisena olleeseen Bosnia & Herzegovinaan. Äskettäin Suomessa kaikkien aikojen parhaaksi suomalaiseksi Euroviisuksi valittu Lordin Hard Rock Hallelujah on nyt lunastanut ja ylittänyt huikeimmatko odotukset. Kappale on ikuisesti Suomen menestynein Euroviisu.

Tilaa Lordin melodinen Hard Rock Hallelujah soittoääni!

Lue Lordin haastattelu tästä tai kuuntele koko haastattelu podcastina!