Teslan automaattiohjausta käyttänyt kuoli – pelasi videopelejä ajon aikana

Autot · Tim Isokivi

Applen työntekijä Walter Huang kuoli vuonna 2018 auto-onnettomuudessa Kaliforniassa. Hän oli onnettomuushetkellä käyttänyt Tesla-sähköauton autopilotti-ominaisuutta. Onnettomuus tapahtui 110 kilometrin tuntivauhtia liikkuneen auton törmättyä turva-aitaan ja kahteen toiseen ajoneuvoon.

CNBC-uutissivuston mukaan Yhdysvaltojen liikenneturvallisuuslautakunnan tutkinnassa selvisi, että Huang oli onnettomuushetkellä pelannut työpuhelimellaan eikä siksi keskittynyt liikenteen tapahtumiin.

Liikenneturvallisuuslautakunnan puheenjohtaja Robert Sumwaltin mukaan itseohjaavaa ominaisuutta käyttäessä ei tulisi esimerkiksi nukkua, lukea tai käyttää älylaitetta. Lautakunta on sekä vaatinut Teslaa parantamaan autopilottiominaisuuden turvallisuutta että kritisoinut Applea, joka ei ole selkeästi kieltänyt työntekijöiltään älylaitteiden käyttöä ajon aikana.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.