Maailman terveysjärjestöltä tärkeä ohje: ”Näin peset kätesi oikein”

Terveys · Tim Isokivi

Yksi tärkeimmistä keinoista yrittää vältellä ympäri maailmaa levinnyttä koronavirusta on pestä käsiä säännöllisesti. Käsien pesu voi ehkäistä viruksen leviämistä paremmin kuin esimerkiksi monissa maissa suuren kysynnän saaneet hengityssuojaimet.

Vaikka käsien peseminen voi tuntua yksinkertaiselta, on maailman terveysjärjestö WHO julkaissut nyt videoita joissa neuvotaan kuinka toimenpide suoritetaan oikeaoppisesti. Erilliset videot on julkaistu sekä vedellä ja saippualla pesuun että alkoholipohjaisen käsidesin käyttöön.

Käsien pesijän on syytä pitää huoli siitä, että saippuaa hierotaan myös sormien väliin, eikä kynsien aluksiakaan pidä laiminlyödä pesun aikana. Käsidesiä käyttäessä käsiä pitäisi puolestaan hieroa noin 20-30 sekunnin ajan.