Terveysviranomainen kehotti välttämään kasvojen koskettelua – nuolaisi heti sormeaan

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen leviämisen myötä ihmisiä on ohjeistettu huolehtimaan henkilökohtaisesta hygieniastaan välttääkseen taudin leviämistä. Yksi merkittävä ohje on kasvojen alueen koskettelun vältteleminen.

Kalifornian Santa Claran piirikunnassa todistettiin koomista tilannetta koronavirusvalistukseen liittyen. Paikallisen terveysministeriön johtaja Sara Cody kehotti pressitilaisuudessa kuulijoita olemaan koskettelematta kasvojaan. Codyn mukaan virukset leviävät helposti ihmisten kosketellessa suutaan, nenäänsä ja silmiään.

Terveysviranomainen tuli miltei heti rikkoneeksi omaa ohjettaan. Hänet nähtiin nimittäin nuolaisemassa kieltään ennen kuin hän käänsi sivun muistiinpanoistaan. Viraalina levinnyt video osoittaa ainakin sen, kuinka vaikeaa joidenkin koronavirukseen liittyvien ohjeiden noudattaminen saattaa olla jopa asialle omistautuneille viranomaistahoille.