Musta sade ihmetyttää Japanissa – oudon sääilmiön syytä ei tiedetä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanissa on ihmetelty epätavallista sääilmiötä. Saitaman prefektuurissa satoi 2. maaliskuuta paikallisten hämmästykseksi tummaa vettä. Mustaksi sateeksi kuvailtu sääilmiö iski Japaniin vain paria päivää Tokiossa nähtyä voimakasta ukkosmyrskyä myöhemmin.

Hasudan kaupungin viranomaiset ovat kertoneet yrittävänsä selvittää ilmiön syytä ja selvittäneet jopa mustan veden säteilytasoja. Toistaiseksi mustan sateen syy on kuitenkin epäselvä. Ilmiö johti nopeasti myös erilaisten huhujen leviämiseen. 7News-uutissivuston mukaan mustan sateen on jopa väitetty johtuvan koronavirukseen kuolleiden potilaiden joukkotuhkauksesta.

Mustaa sadetta on Japanissa pidetty perinteisesti pahana ennustuksena. Sääilmiötä on todistettu Hiroshimassa ja Nagasakissa ydinpommien räjäytyksen jälkeen radioaktiivisen materiaalin noustua yläilmoihin ja laskeuduttua jälleen alas sateen mukaan.