Koronaviruksesta hurjia nettihuijauksia: ”Kokaiini ja valkaisuaine parantavat”

Ohhoh! · Stara.fi

Maailmanlaajuiseksi pandemiaksi levinnyt koronavirus aiheuttaa nyt historiallisen rajuja seurauksia ympäri maailmaa, ja esimerkiksi Euroopan pahiten kärsinyt maa Italia on nyt suljettu kokonaan 3. huhtikuuta saakka. Samaan aikaan verkossa leviää lukuisia huijauksia koronavirukseen liittyen.

Huijausten joukossa on muun muassa ohjeita, jotka voivat johtaa jopa kuolemaan. Eräässä niistä väitetään, että kokaiinin käyttäminen nenän kautta tappaisi viruksen ja pelastaisi ihmisen. Väite ei lääkäreiden mukaan pidä paikaansa. Kuten ei myöskään se, että vaatteiden valkaisemiseen käytettävää kloriittia juomalla virus talttuisi.

The Washington Post -lehden selvityksen mukaan jopa seitsemän prosenttia sosiaalisissa medioissa leviävistä koronavirukseen liittyvistä viesteistä on perättömiä. Tutkimus perustui 20. tammikuuta alkaneeseen ja 10. helmikuuta päättyneeseen tutkimusjaksoon.